Wat is dat nou, acrylic pouring?

Gepubliceerd op 26 juli 2020 om 16:00

Je hebt op de pagina "Over ons" waarschijnlijk al gelezen dat acrylic pouring een methode is die wij veel hanteren bij het maken van onze schilderijen. Maar wat is het nu precies?

 

Acrylic pouring, of acrylgieten, is een methode waarbij je verf over een oppervlak giet. Dit kan een canvas zijn, maar ook een vaas, een theelichthouder of zelfs een tafelblad! Om te zorgen dat de verf vloeibaar genoeg is om te gieten, gebruik je een gietmedium. Gietmediums zijn te koop in verschillende winkels, maar je kunt ook zelf een medium samenstellen. Dit is wat wij doen, zodat wij per kunstwerk/project zelf de consistentie van de verf kunnen bepalen. Waarom? Omdat sommige methoden beter werken met dikkere verf en andere juist met dunnere verf.

Ter illustratie: het monsteraschilderij hiernaast bestaat uit een witte voorgrond en een groene achtergrond. In de achtergrond zitten cellen. Wil je (redelijk) veel cellen? Dan moet het verfmengsel niet te dik zijn, anders komen de cellen niet naar boven. Maar maken wij een schilderij met een veer/veren erop? Dan willen we juist niet dat de verf te dun is. Dunne verf loopt sneller van het schilderij af en trekt zo ook het verenpatroon mee.

 

De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Eerder in dit artikel is al gezegd dat je je creativiteit niet hoeft te beperken tot gegoten canvassen. Hiernaast zie je bijvoorbeeld een theelichthouder die met mooie herfstkleuren is overgoten. De afwerking van glazen oppervlakken is hetzelfde als de afwerking van canvassen: een paar laagjes vernis erover en je bent klaar!

Bij Cherry's Treasury richten wij ons vooral op het maken van schilderijen en sieraden (allemaal gemaakt van/met acrylverf), maar we willen vooral ook ons plezier in het maken van de kunstwerken delen. In toekomstige blogs zullen we dan ook wat meer vertellen over wat wij doen en waarom wij iets doen. Bekijk hier ons aanbod van schilderijen en sieraden.

 

Zijn er onderwerpen waarover jullie meer zouden willen weten? Laat het ons weten in de reacties!

 

Met creatieve groet,

 

Cherry's Treasury

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.