Iets met namen en omschrijvingen

Gepubliceerd op 30 augustus 2020 om 15:12

Sjabloon snijden, achtergrond gieten, contouren schilderen, vernissen... Oké, het werk is klaar. Maar nu? Gaat het zo de kast in? Nee nee, we willen het wel bij naam kunnen noemen! Laat ons je uitleggen hoe en waarom we dat doen.

Opzettelijk versus spontaan

Sommige werken worden met voorbedachten rade gemaakt, terwijl andere juist op een spontane manier tot stand komen. Ter illustratie zie je in dit bericht twee schilderijen: "Rainbow Phoenix Feather (white)" en "Underwater Ghosts".

"Rainbow Phoenix Feather" is een veer, die we gemaakt hebben door verschillende kleuren verf op een witte achtergrond te gieten. Hiervoor hebben we een bepaalde pouringtechniek gebruikt waarbij we enigszins invloed op het resultaat hebben. Het resultaat moest een regenboogveer zijn en de naam voor het schilderij is dan ook al van tevoren bedacht.

"Underwater Ghosts" is een ander verhaal. Van tevoren is bedacht welke techniek we willen toepassen en welke kleuren we met elkaar willen combineren, maar we hebben geen idee hoe het schilderij er uiteindelijk uit zal zien. Dit, omdat schilderen d.m.v. acrylic pouring nooit helemaal te sturen is. Zeker niet wanneer je een "ghost pour" doet. We gieten het schilderij, laten het even met rust en komen later nog eens terug om te kijken wat er is gebeurd. Indien nodig werken we sommige plekken bij, of veranderen we de compositie een beetje. Dan laten we het schilderij drogen, bekijken we het resultaat en geven we het werk een naam die past bij de vibes die het afgeeft. Bij dit schilderij krijgen we het gevoel alsof we onderwater zijn, maar zien we ook turquoise- en goudkleurige gedaantes. En zo komen we dan tot de naam "Underwater Ghosts".

Sieraden

Sieraden worden gemaakt met verf die overblijft van projecten, om zo min mogelijk materialen te verspillen. Meer daarover is te lezen in onze eerdere post. Wanneer de verf is opgedroogd, kijken we naar de patronen en kleuren die zijn ontstaan. Vervolgens kijken we naar de sieraadonderdelen die we hebben en of we met de verf een hele set, of juist losse sieraden kunnen versieren. Ook bij de sieraden kijken we welke vibes er afgegeven worden door de combinatie verf/sieraad en zo noemen we de sieraden dan ook bij naam!

Maar waarom een naam?

Bij Cherry's Treasury maken we kunstwerken en sieraden, omdat we er veel plezier uit halen. Elk kunstwerk is een zoektocht. Voor we beginnen met schilderen, zijn we bezig met het onderzoeken van (nieuwe) technieken, het matchen van kleuren, het experimenteren met verschillende materialen en nog veel meer dingen. We stoppen er dus veel tijd en passie in! Dit, samen met het feit dat geen twee schilderijen hetzelfde zijn, maakt dat elk werk voor ons bijzonder is. En bijzondere werken verdienen een naam + een korte uitleg over waarom het dan die naam heeft.

Kortom: We zijn van A tot Z betrokken bij de unieke werken die we maken en we houden rekening met de vibes die ze (kunnen) uitstralen. En zo krijgen de werken dus hun naam.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.